Tips en praktijknieuws

Zomer(vakantie)

Door de zomervakantie kan de wachttijd iets langer zijn dan u van ons gewend bent. We zijn wel de hele zomer door geopend, doordat we om de beurt met vakantie zijn. Indien u belt of mailt streven we er altijd naar dat u binnen een 24 uur een reactie ontvangt. Door de vakantie kan dit ook 48 uur worden. Bedankt voor uw begrip en fijne zomer(vakantie)!


Fruitwater

 

Drinkt jij voldoende: 1,5 tot 2 liter per dag? Naast water is het soms ook lekker om iets te hebben met een smaakje, bijvoorbeeld fruitwater. 

 

 

Je voegt een aantal ingrediënten die je lekker vindt toe aan je water, eventueel nog wat ijsblokjes erbij en klaar is je fruitwater.

 

 

Goede combinaties zijn:

* Citroen met munt

* Citroen, komkommer en munt

* Aardbei & citroen & munt

 

* Kiwi & citroengras & frambozen & munt

* Watermeloen & munt

* Sinaasappel & munt

* Appel & kaneelstok

* Ananas & citroengras

* Limoen & framboos

* Aardbei & basilicum

* Ananas & passievruchten

* Blauwe bessen & lavendel

* Gember & limoen & muntVergoedingen 2022

Goed nieuws!   Er verandert niets ten opzichte van 2021 rondom de vergoedingen.  We hebben wederom met alle zorgverzekeraars een contract kunnen afsluiten. 

Hieronder nog even kort de belangrijkste aandachtspunten: 

  • Iedereen krijgt 3 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. En in de aanvullende pakketten zitten soms extra uren opgenomen. 
  • De diëtist is direct toegankelijk, wat betekent dat je zonder verwijsbrief terecht kunt.  Uitzonderingen hierop zijn: CZ, Ohra en de Nationale Nederlanden. Zij achten een verwijsbrief voordat ze de consulten vergoeden.
  •  De vergoeding gaat in de meeste gevallen eerst af van je wettelijk verplichte eigen risico. Deze blijft ook gelijk aan 2020 (385 euro).  Mensen die buiten het eigen risico vallen zijn kinderen onder de 18 jaar en mensen die vallen binnen de ketenzorg (diabetes, hart- en vaatziekten en COPD)
  • Voor de GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie) gelden andere regels en zijn er wel een aantal zorgverzekeraars die dit niet vergoeden. Dit zijn CZ, Ohra, Nationale Nederlanden. Bij Zilveren Kruis/Achmea (en hun labels) en ONVZ moeten we vooraf toestemming vragen. Wij kunnen u helpen bij deze aanvraag.


Beoordeel ons op Zorgkaart

Op Zorgkaart Nederland vind je zorgaanbieders in Nederland en kun je waarderingen van anderen lezen.  Wil je ook een waardering achterlaten? Klik dan hier.

 

Uiteraard staan we ook op andere manieren altijd open voor feedback. We doen er alles aan om de kwaliteit van onze behandelingen zo goed mogelijk te houden en zijn dan ook blij met iedere tip en/of top!