Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI): SLIMMER

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijlinterventie. Naast diëtist zijn wij ook leefstijlcoach. Zowel een diëtist als leefstijlcoach kijkt naar alle leefstijlfactoren, dus naast voeding, beweging, stressmanagement en (nacht)rust. Het grootste verschil is dat een leefstijlcoach u meer coacht in plaats van adviseert. Er wordt van u zelf dus een actieve houding en een goede motivatie verwacht gedurende een GLI-programma.

 

In samenwerking met de huisartsenpraktijken, de fysiotherapeuten en buurtsportcoaches bieden wij het GLI-programma SLIMMER aan in Haaksbergen. Kijk voor meer informatie op www.nogslimmer.nl.

SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico die bewezen effectief is.

 


Wat houdt meedoen in?

U wordt 2 jaar begeleid door diëtist en fysiotherapeut die beide zijn opgeleid tot leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna volgen we u alleen nog op afstand en bekijken we samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden in een nazorgtraject.

 

De diëtist en leefstijlcoach

De diëtist is tevens de leefstijlcoach. U bezoekt de eerste 6 maanden de diëtist 3 tot 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten. Daarnaast is er nog één terugkommomenten: na 12 maanden. En zijn er in het tweede jaar nog 5 individuele terugkommomenten (om de 3 maanden). U krijgt totaal twee jaar begeleiding.

 

De fysiotherapeut en beweegprofessional

U volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Dit is dus alleen in de intensieve fase! Samen met andere deelnemers en ons werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Na zes maanden maakt u kennis met de buurtsportcoach van de gemeente Haaksbergen. De buurtsportcoach kan u begeleiden naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

 

 

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Deze krijgt u als de huisarts vermoedt dat u een verhoogd gezondheidsrisico heeft door uw overgewicht.  Vervolgens wordt u bij ons uitgebreid geïnformeerd door middel van een vrijblijvend intakegesprek. Daarna besluit u om wel of niet mee te doen.

 

Locatie:

Wij werken samen met fysiotherapie Fysik en fysiotherapie Noordman. Het eerste half jaar van het GLI programma zullen zij iedere week een groepsles aanbieden in hun praktijk gericht op bewegen.

 

Kosten:

De kosten voor het SLIMMER programma worden geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

Betaling gaat via kwartaal, 2 jaar lang (dit is landelijk vastgesteld door de zorgverzekeraars). 

Voor de meeste zorgverzekeraars dienen wij de facturen in, bij DSW en ONVZ moet u dit zelf 1x per kwartaal doen. 

 

Let op:  het sportgedeelte wordt 1x per week gedurende 6 maanden betaald. Eventuele overige sportkosten dient u zelf betalen. Indien u hier geen budget voor heeft kunnen we kijken naar een oplossing of een andere manier van bewegen bijvoorbeeld in de buitenlucht. De buurtsportcoaches bieden ook verschillende (gratis) beweegactiviteiten aan.

 

Zorgverzekeraars

Alle zorgverzekeraars vergoeden de GLI, mits er een verwijsbrief is van een arts. De GLI zit in het basiszorgpakket en gaat NIET van het eigen risico af. Let op: indien u ervoor kiest om mee te doen met de GLI, dan vervallen de aanvullende diëtisten uren in de meeste gevallen wel (tenzij er sprake is van een ziektebeeld naast overgewicht, dan zijn er wel extra uren). 

 

Verwachte startdata: 

Woensdagavond 26 juni bij fysiotherapie Fysik, met als vast sportmoment van 17.00-18.00 uur

Woensdag 11 september van bij fysiotherapie Noordman, met als vast sportmoment van 19.00-20.00 uur

Dinsdagavond 8 oktober bij fysiotherapie Fysik, met als vast sportmoment van 17.00-18.00 uur

 

De groepen starten bij minimaal 10 deelnemers, daarom kan een startdatum soms 1 of 2 weken worden uitgesteld.

 

Aanmelden?

Voor de aanmelding heeft u een verwijsbrief van een arts nodig. Zodra deze binnen is, kunt u een geheel vrijblijvende afspraak bij ons inplannen.  Let op:  het intakegesprek is vrijblijvend, maar wordt wel gedeclareerd bij je zorgverzekeraar.