Wanneer naar de diëtist?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een diëtist te raadplegen. Dit kan zijn omdat je zelf graag iets wilt veranderen aan je eet- en leefgewoonten, of dat je wilt werken aan je gewicht of gezondheid. Misschien twijfel je aan de volwaardigheid van je eigen eetpatroon of die van je kind. Voor alle vragen rondom voeding kun je bij ons aankloppen. Het kan ook zijn dat je op advies van een huisarts of specialist komt, omdat je een advies nodig hebt om gezondheidsredenen. Hieronder een aantal voorbeelden.

 Gezonde voeding en leefstijl

Een gezonde voeding en een gezonde leefstijl dragen bij aan een verhoogde kwaliteit van leven. Daarnaast kun je hiermee chronische ziekten voorkomen in sommige gevallen.


Overgewicht

Naarmate overgewicht toeneemt, is de kans groter op gezondheidsklachten. Daarom is het verstandig hier iets tegen te doen.


Ondergewicht en ondervoeding

Als voldoende eten niet meer vanzelf gaat, zijn we er om mee te denken hoe we de voeding kunnen optimaliseren.


Hoge bloeddruk

De bloeddruk verlagen door middel van aanpassingen in je voedingspatroon, dat kan...


Hoog cholesterol

Heb je een hoog cholesterol? Mogelijk kun je door middel van aanpassingen in je voeding en/of leefstijl de waarden verlagen.


Kindervoeding en kinderdiëtetiek

Maaike en Sabrina zijn beide kinderdiëtist, lees hier wat ze allemaal kunnen beteken voor kinderen.


Diabetes

Bij diabetes (suikerziekte) speelt voeding een grote rol in het voorkomen ervan, maar ook als de diagnose er is om de bloedsuikers goed en stabiel te houden.


Maag- en darmklachten

Ook bij maag- en/of darmklachten kan voeding een belangrijke rol spelen. 


Coeliakie

Maaike is in Twente een gespecialiseerde coeliakie (kinder)diëtist. Bij coeliakie (glutenallergie) is een levenslang dieet strikt noodzakelijk.


Longfunctieproblemen waaronder COVID

Ook bij longfunctieproblemen kan voeding een grote rol spelen. Daarnaast werken wij mee met (multidisciplinair) COVID-herstelzorg.