Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI): SLIMMER

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijlinterventie. Naast diëtist zijn wij ook leefstijlcoach. Zowel een diëtist als leefstijlcoach kijkt naar alle leefstijlfactoren, dus naast voeding, beweging, stressmanagement en (nacht)rust. Het grootste verschil is dat een leefstijlcoach u meer coacht in plaats van adviseert. Er wordt van u zelf dus een actieve houding en een goede motivatie verwacht gedurende een GLI-programma.

 

In samenwerking met de huisartsenpraktijken, de fysiotherapeuten en buurtsportcoaches bieden wij het GLI-programma SLIMMER aan in Haaksbergen. Kijk voor meer informatie op www.nogslimmer.nl.

SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico die bewezen effectief is.

 


Wat houdt meedoen in?

U wordt 2 jaar begeleid door diëtist en fysiotherapeut die beide zijn opgeleid tot leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna volgen we u alleen nog op afstand en bekijken we samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden in een nazorgtraject.

 

De diëtist en leefstijlcoach

De diëtist is tevens de leefstijlcoach. U bezoekt de eerste 6 maanden de diëtist 3 tot 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten. Daarnaast is er nog één terugkommomenten: na 12 maanden. En zijn er in het tweede jaar nog 5 individuele terugkommomenten (om de 3 maanden). U krijgt totaal twee jaar begeleiding.

 

De fysiotherapeut en beweegprofessional

U volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Dit is dus alleen in de intensieve fase! Samen met andere deelnemers en ons werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Na zes maanden maakt u kennis met de buurtsportcoach van de gemeente Haaksbergen. De buurtsportcoach kan u begeleiden naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

 

 

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Deze krijgt u als de huisarts vermoedt dat u een verhoogd gezondheidsrisico heeft door uw overgewicht.  Vervolgens wordt u bij ons uitgebreid geïnformeerd door middel van een vrijblijvend intakegesprek. Daarna besluit u om wel of niet mee te doen.

 

Locatie:

Wij werken samen met fysiotherapie Fysik. Het eerste half jaar van het GLI programma zullen zij iedere week een groepsles aanbieden in hun praktijk (Adres: Industriestraat 44).  

 

Kosten:

De kosten voor het SLIMMER programma worden geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

Betaling gaat via kwartaal, 2 jaar lang (dit is landelijk vastgesteld door de zorgverzekeraars). 

Voor de meeste zorgverzekeraars dienen wij de facturen in, bij DSW en ONVZ moet u dit zelf 1x per kwartaal doen. 

 

Let op:  het sportgedeelte wordt 1x per week gedurende 6 maanden betaald. Eventuele overige sportkosten dient u zelf betalen. Indien u hier geen budget voor heeft kunnen we kijken naar een oplossing of een andere manier van bewegen bijvoorbeeld in de buitenlucht. De buurtsportcoaches bieden ook verschillende (gratis) beweegactiviteiten aan.

 

Zorgverzekeraars

Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis, Achmea, Interpolis of ONVZ? Dan moeten we naast een verwijzing van uw huisarts, schriftelijke toestemming van uw zorgverzekeraar hebben. Deze kunnen wij voor u aanvragen, zodra we de verwijsbrief hebben ontvangen. Voor verdere uitleg kunt u contact met ons opnemen. 

 

LET OP:  indien u ervoor kiest om mee te doen aan de GLI, vervallen in de meeste gevallen uw aanvullende uren voor de diëtist! Uw zorgverzekeraar vergoedt maar één van de twee dingen!!

 

Verwachte startdata: 

Dinsdagavond 26 maart bij fysiotherapie Fysik, met als vast sportmoment 17.00-18.00 uur

Woensdagochtend 8 mei bij fysiotherapie Noordman, met als vast sportmoment 9.00-10.00 uur

Woensdagavond 26 juni bij fysiotherapie Fysik, met als vast sportmoment van 17.00-18.00 uur

De groepen starten bij minimaal 10 deelnemers, daarom kan een startdatum soms enkele weken worden uitgesteld

 

Aanmelden?

Voor de aanmelding heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. Zodra deze binnen is, kunt u een geheel vrijblijvende afspraak bij ons inplannen.  Let op:  het intakegesprek is vrijblijvend, maar wordt wel gedeclareerd bij je zorgverzekeraar. Dit consult kan meerdere keren worden gedeclareerd, mocht je meerdere GLI-programma's met elkaar willen vergelijken. Voor meer informatie, neem gerust contact op.