Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Naast diëtist zijn wij ook leefstijlcoach. In samenwerking met de huisartsenpraktijken, de fysiotherapeuten en buurtsportcoaches.

 

In Haaksbergen bieden wij vanaf september 2020 de GLI aan. Hiervoor gaan wij werken met het landelijke programma SLIMMER. Dit is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. 

 

De eerste groep zal begeleid worden door Maaike en Huub Hodes (fysiotherapeut bij Fysik).

 


Hoe kunt u meedoen?

Uw huisarts vermoedt dat u een verhoogd gezondheidsrisico heeft door overgewicht en adviseert u om mee te doen. Vervolgens wordt u bij ons uitgebreid geïnformeerd en besluit u daarna om wel of niet mee te doen.

 

Wat houdt meedoen in?

U krijgt 2 jaar begeleiding van een diëtist, een leefstijlcoach en een beweegprofessional. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

 

De diëtist en leefstijlcoach

De diëtist is tevens de leefstijlcoach. U bezoekt de eerste 6 maanden de diëtist 3 tot 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten. Daarnaast zijn er nog twee terugkommomenten: in maand 9 en maand 12. En zijn er in het tweede jaar nog 5 individuele terugkommomenten.U krijgt totaal twee jaar begeleiding.

 

De leefstijlcoach/beweegprofessional

U volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Na zes maanden maakt u kennis met de buurtsportcoach in de gemeente. De buurtsportcoach begeleidt u naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

 

Kosten

De kosten voor het SLIMMER programma worden geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

Let op:  het sportgedeelte wordt 1x per week gedurende 6 maanden betaald. Eventuele overige sportkosten moet u zelf betalen. Indien u hier geen budget voor heeft kunnen we kijken naar een oplossing of een andere manier van bewegen bijvoorbeeld in de buitenlucht.

 

Startdatum: Startdatum: september 2020

 

Aanmelden?

Opgeven kan via uw huisarts of door een mail te sturen naar info@maaikeaarnink.nl.

Voor meer informatie, neem gerust contact op.