Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Naast diëtist zijn wij ook leefstijlcoach. In samenwerking met de huisartsenpraktijken, de fysiotherapeuten en buurtsportcoaches gaan wij vanaf september 2020 de GLI aanbieden in Haaksbergen. GLI staat voor Gecombineerde Leefstijlinterventie. 

 

Hiervoor gaan wij werken met het landelijke programma SLIMMER. Dit is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico die bewezen effectief is.

 

 


Wat houdt meedoen in?

U wordt 2 jaar begeleid door diëtist en fysiotherapeut die beide zijn opgeleid tot leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijken we samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden in een nazorgtraject.

 

De diëtist en leefstijlcoach

De diëtist is tevens de leefstijlcoach. U bezoekt de eerste 6 maanden de diëtist 3 tot 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten. Daarnaast zijn er nog twee terugkommomenten: in maand 9 en maand 12. En zijn er in het tweede jaar nog 5 individuele terugkommomenten.U krijgt totaal twee jaar begeleiding.

 

De fysiotherapeut en beweegprofessional

U volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Na zes maanden maakt u kennis met de buurtsportcoach van de gemeente Haaksbergen. De buurtsportcoach kan u begeleiden naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

 

 

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Deze krijgt u als de huisarts vermoedt dat u een verhoogd gezondheidsrisico heeft door uw overgewicht.  Vervolgens wordt u bij ons uitgebreid geïnformeerd door middel van een vrijblijvend intakegesprek. Daarna besluit u om wel of niet mee te doen.

 

Locatie:

Wij werken samen met fysiotherapie Fysik. Het eerste half jaar van het GLI programma zullen zij iedere week een groepsles aanbieden in hun praktijk (Adres: Industriestraat 44).  

 

Kosten:

De kosten voor het SLIMMER programma worden geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Let op:  het sportgedeelte wordt 1x per week gedurende 6 maanden betaald. Eventuele overige sportkosten moet u zelf betalen. Indien u hier geen budget voor heeft kunnen we kijken naar een oplossing of een andere manier van bewegen bijvoorbeeld in de buitenlucht.

 

Zorgverzekeraars

Bent u verzekerd bij CZ of een van het labels?  Dan kunt u helaas niet deelnemen. 

Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis/Achmea/Interpolis/ONVZ? Dan moeten we naast een verwijzing van uw huisarts, schriftelijke toestemming van uw zorgverzekeraar hebben. Deze kunnen wij voor u aanvragen. Voor verdere uitleg kunt u contact met ons opnemen. 

 

LET OP:  indien u ervoor kiest om mee te doen aan de GLI, vervallen in de meeste gevallen uw aanvullende uren voor de diëtist! Uw zorgverzekeraar vergoedt maar één van de twee dingen!!

 

Volgende startdatum: Donderdag 8 april met als vast sportmoment het eerste half jaar de donderdagavond om 18.00 uur

 

Aanmelden?

Opgeven kan via uw huisartsenpraktijk.

Voor meer informatie, neem gerust contact op.