Voedingstips en nieuws

Het Coronavirus

Uiteraard staan wij als zorgprofessional ten alle tijde voor u klaar. Vanaf 16 maart tot 1 mei hebben we alle consulten omgezet in digitale consulten. Vanaf 1 mei zijn we weer langzaam aan het opschalen in de praktijk. Wij zijn blij dat deze beslissing genomen is en hebben diverse aanpassingen gedaan in de praktijk om weer open te kunnen. Uiteraard houden we ons aan alle regels van het RIVM en we gaan er vanuit dat u dit ook doet.

 

Hoe gaan we opschalen?

1.  De consulten kunnen nog steeds omgezet worden in een digitaal consult. Dit adviseren we voor iedereen waarbij het geen effect heeft op de kwaliteit van de behandeling (dus voor iedereen waarbij het niet noodzakelijk is om langs te komen). Ook voor de kwetsbare groepen blijft voorlopig alles digitaal. 

 

2. Onze hoofdlocatie in Haaksbergen is per 1 mei open voor face to face consulten. Hier zullen we 5 dagen per week aanwezig zijn. De locatie in Delden gaat per 1 juni a.s. weer open. Hier zullen we voorlopig alleen de woensdagmiddag geopend zijn, dus we hebben hier beperkt plek.

 

Een digitaal consult:

Wat bedoelen we nou met een digitaal consult? Zoals het woord al zegt: we doen het consult digitaal. Dit kan telefonisch of via videobellen waarvoor we de app Facetalk gebruiken zodat u ons toch kunt zien. Facetalk is een beveiligde app die eenvoudig in gebruik is. Indien we hier een consult mee plannen, krijgt u instructies toegestuurd.

 

Bezoekt u onze praktijk? Houdt u zich dan aan de volgende regels:

 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek in het gezondheidscentrum
 • Kom zoveel mogelijk alleen. Bij kinderen mag er uiteraard één volwassene meekomen.
 • Kom niet te vroeg naar de praktijk (maximaal 5 minuten van te voren) om drukte in de wachtkamer te voorkomen.
 • Specifiek voor de locatie Haaksbergen:  Indien u ziet dat onze deur open staat, verzoeken wij u om direct door te lopen naar de behandelkamer.
 • Specifiek voor de locatie Delden: maak gebruik van de ingang van Huisartsenpraktijk van den Helder (rechts in het gezondheidscentrum) en gebruik bij voorkeur niet de hoofdingang.

Blijf alsjeblieft THUIS indien: 

 • U koorts heeft gehad de afgelopen week (>38 graden)
 • U de afgelopen week klachten heeft gehad zoals hoesten, benauwdheid of verkoudheidsklachten
 • Een huisgenoot of gezinslid bovenstaande klachten heeft gehad
 • Er bij u of een huisgenoot/gezinslid de afgelopen 14 dagen Corona is vastgesteld. 

Het is voor iedereen een moeilijke en onzekere periode. Wanneer wordt alles weer normaal? Krijg ik het virus zelf of iemand in mijn familie of vriendenkring? Hoe komen we hieruit? Niemand die deze vragen kan beantwoorden.  Daarom wensen wij iedereen het allerbeste, veel sterkte een goede gezondheid!  En nogmaals: kunnen we iets voor jullie betekenen op leefstijlgebied:  neem contact met ons op. 

 

Maaike & Wieke


We hebben plexiglas en onze wachtkamer is zo ingericht dat iedereen  de 1,5m kan behouden. 


Bewust blijven, door middel van een leuk spelletje?

Het is voor iedereen een bijzondere periode nu het Coronavirus zich over de wereld verspreid. 

We horen dat het moeilijk is om met leefstijl bezig te zijn. Daarom hebben wij een Bingospel voor jullie bedacht. 

Deze kun je alleen of samen met je partner of gezin doen om zo toch aan de leefstijl te blijven werken.

Succes!


Meten is weten!?

Tijdens ons spreekuur doen wij regelmatig metingen. Denk aan lengte, gewicht of omtrekken zoals buikomvang.  

 

Voor veel mensen is dit een stok achter de deur. Wil je zelf metingen doen, dan kan dit uiteraard met een weegschaal waarvoor we je de volgende tips willen geven:

- Weeg maximaal 1x per week (vaker is echt niet nodig en kan alleen maar frustratie geven)

- Kies een vast moment. Je gewicht schommelt namelijk behoorlijk en tussen de ochtend en avond kan 1 tot 1,5 kg verschil zitten

- Weeg op een harde ondergrond. Wegen op bijvoorbeeld vloerbedekking is niet betrouwbaar. 

 

Twijfel je over je weegschaal?  Weeg dan eens 2x achter elkaar terwijl je hem net iets verplaatst (nog wel steeds een vlakke ondergrond). Komt er dan 2x een ander gewicht uit, dan is je weegschaal helaas niet betrouwbaar.

 

Heb je nou geen weegschaal in huis, dan kun je ook met een centimeter verschillende metingen doen. De foto hiernaast helpt je erbij. Echter voel je zelf ook echt wel aan je lichaam wanneer het goed gaat qua leefstijl en wanneer niet, dus onthoud:Vergoedingen 2020

Goed nieuws!   Er verandert niets ten opzichte van 2019 rondom de vergoedingen.  We hebben wederom met alle zorgverzekeraars een contract kunnen afsluiten. 

Hieronder nog even kort de belangrijkste aandachtspunten: 

 • Iedereen krijgt 3 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. En in de aanvullende pakketten zitten soms extra uren opgenomen. 
 • De diëtist is direct toegankelijk, wat betekent dat je zonder verwijsbrief terecht kunt.  Uitzonderingen hierop zijn: CZ, Ohra en de Nationale Nederlanden. Zij achten een verwijsbrief voordat ze de consulten vergoeden.
 •  De vergoeding gaat in de meeste gevallen eerst af van je wettelijk verplichte eigen risico. Deze blijft ook gelijk aan 2018 (385 euro).  Mensen die buiten het eigen risico vallen zijn kinderen onder de 18 jaar en mensen die vallen binnen de ketenzorg (diabetes, hart- en vaatziekten en COPD)