Voedingstips en nieuws

Zwangerschapsverlof Maaike

Maaike zal vanaf eind maart t/m medio augustus met zwangerschapsverlof gaan.

 

Wieke neemt tijdens het verlof alle spreekuren waar.  Het kan hierdoor iets drukker dan gebruikelijk zijn, daarom verzoeken wij u vriendelijk om tijdig uw afspraak af te zeggen of te verplaatsen. De spreekuurtijden in deze periode zijn als volgt:

Haaksbergen

 

Ma

Di

Woe

Do

Vrij

 

 

13.00 - 20.00 uur 

7.30 - 18.00 uur  

7.30 - 13.00 uur 

7.30 - 18.00 uur  

7.30 - 18.00 uur

 

Delden

 

Di

Woe

 

 

7.30 - 12.30 

13.00 - 18.00 Wist je dit al over paaseitjes?

 

  • De gemiddelde Nederlander 47 chocolade paaseitjes per jaar eet!?
  • 2 kleine chocoladepaaseitjes evenveel energie leveren dan 1 snee brood (zonder beleg)?
  • Je 10 minuten moet wandelen om één chocoladepaaseitje te verbranden?


Tips voor de Paasdagen

 

Wil je toch een beetje bewust blijven tijdens de Paasdagen? Bekijk dan onderstaande tips: 

 

· Gezellig een paasontbijt of –brunch!  Bepaal van te voren wat je wilt eten. Als het gezellig is en er staat allerlei lekkers op tafel zijn we namelijk geneigd om meer te gaan eten.

 

· Kies bij voorkeur voor bruine bolletjes bij het ontbijt of de brunch. Bruine bolletjes geven eerder een verzadigd gevoel. Verder kan er het beste voor mager vleesbeleg gekozen worden, zoals rosbief, filet american of ham.

 

· Blijf bij voorkeur gewoon water en thee drinken. Drink je een alcoholisch drankje? Neem dan bij ieder glas een glas water. Probeer (versgeperste) vruchtensappen en frisdranken te vermijden. Deze bevatten namelijk veel suikers.

 - Maak na de maaltijd een lekkere wandeling! Extra eten vraagt tenslotte ook om wat extra beweging.

 

· Het allerbelangrijkste: 

pak na de Paasdagen je normale eetpatroon weer op! 

 

 

 

Fijne Paasdagen!Cool2BFit Haaksbergen

Het programma Cool2BFit is 21 januari gestart in Haaksbergen.  Dit programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 t/m 13 jaar met overgewicht die samen met hun ouders/verzorgers willen werken aan een gezondere leefstijl.  Meer informatie vind je op de website www.cool2bfit.nl.   Een eventueel volgende startdatum is nog niet bekend.


Recept: wortel-pompoensoep

Ingrediënten (voor ongeveer 3 personen):

* 300 gram pompoen

* 130 gram wortel

* 1 ui

* 1 paprika

* 30-50 gram bleekselderij

* Een groentebouillonblokje (of op smaak maken met kruiden/specerijen)

* 500 ML water

 

Bereiding:

Fruit de pompoen, wortel, paprika en ui 4 minuten voor. Kook alles in 1 pan 15 minuten door en maak het met de blender of staafmixer tot een glad geheel. Eet smakelijk!

 

Tip: je hoeft de pompoen niet te schillen.Vergoedingen 2019

Goed nieuws!   Er verandert niets ten opzichte van 2018 rondom de vergoedingen.  We hebben wederom met alle zorgverzekeraars een contract kunnen afsluiten. 

Hieronder nog even kort de belangrijkste aandachtspunten: 

  • Iedereen krijgt 3 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. En in de aanvullende pakketten zitten soms extra uren opgenomen. 
  • De diëtist is direct toegankelijk, wat betekent dat je zonder verwijsbrief terecht kunt.  Uitzonderingen hierop zijn: CZ, Ohra, Nationale Nederlanden en De Friesland. Zij achten een verwijsbrief voordat ze de consulten vergoeden.
  •  De vergoeding gaat in de meeste gevallen eerst af van je wettelijk verplichte eigen risico. Deze blijft ook gelijk aan 2018 (385 euro).  Mensen die buiten het eigen risico vallen zijn kinderen onder de 18 jaar en mensen die vallen binnen de ketenzorg (diabetes, hart- en vaatziekten en COPD)