Voedingstips en nieuws

Zwangerschapsverlof Maaike

 

Maaike is eind mei uitgerekend van hun tweede kindje.  Daarom heeft ze zwangerschapsverlof tot maandag 23 augustus.

 

In de tussentijd staan Wieke en Sabrina voor u klaar! De telefoon van Maaike staat doorgeschakeld, zodat de praktijk gewoon volledig bereikbaar blijft. Wandel je met ons mee? Download de app 'Ommetje'

Elke dag een wandeling maken, een Ommetje, heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie, het helpt je te onthaasten en verbetert je creativiteit.

 

De Ommetje-app, ontwikkelt door de Hersenstichting, helpt je daarbij. De app is ontwikkeld door hoogleraar neruopsychologie Erik Scherder en hij deelt na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. 

 

Als EZH (Eerstelijns Zorg Haaksbergen) zijn we een team gestart: de EZH loopt!   Loop je met ons mee? 

Dowload de gratis app 'Ommetje', gebruik de code: NB3W9 en sluit je aan bij de EZH loopt!  De app is geschikt voor alle leeftijden en voor alle niveaus. Het stimuleert en motiveert om 'samen' te lopen. 

Bron foto: Hersenstichting


Beoordeel ons op Zorgkaart

Op Zorgkaart Nederland vind je zorgaanbieders in Nederland en kun je waarderingen van anderen lezen.  Wil je ook een waardering achterlaten? Klik dan hier.

 

Uiteraard staan we ook op andere manieren altijd open voor feedback. We doen er alles aan om de kwaliteit van onze behandelingen zo goed mogelijk te houden en zijn dan ook blij met iedere tip en/of top!Vergoedingen 2021

Goed nieuws!   Er verandert niets ten opzichte van 2020 rondom de vergoedingen.  We hebben wederom met alle zorgverzekeraars een contract kunnen afsluiten. 

Hieronder nog even kort de belangrijkste aandachtspunten: 

  • Iedereen krijgt 3 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. En in de aanvullende pakketten zitten soms extra uren opgenomen. 
  • De diëtist is direct toegankelijk, wat betekent dat je zonder verwijsbrief terecht kunt.  Uitzonderingen hierop zijn: CZ, Ohra en de Nationale Nederlanden. Zij achten een verwijsbrief voordat ze de consulten vergoeden.
  •  De vergoeding gaat in de meeste gevallen eerst af van je wettelijk verplichte eigen risico. Deze blijft ook gelijk aan 2020 (385 euro).  Mensen die buiten het eigen risico vallen zijn kinderen onder de 18 jaar en mensen die vallen binnen de ketenzorg (diabetes, hart- en vaatziekten en COPD)
  • Voor de GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie) gelden andere regels en zijn er wel een aantal zorgverzekeraars die dit niet vergoeden. Dit zijn CZ, Ohra, Nationale Nederlanden en ONVZ.