Cool2BFit

Hét leefstijlprogramma voor kinderen

Het programma

Het programma Cool2BFit is een programma speciaal ontwikkeld voor kinderen met overgewicht en hun ouders/verzorgers.

Dit leefstijlprogramma voor kinderen draait landelijk en is bewezen effectief. 

 

Doelen van het programma zijn:

  • Een gezonde levensstijl ontwikkelen met het hele gezin
  • Gezond en lekker leren eten
  • Kinderen enthousiast maken voor bewegen en sporten
  • Het zelfbeeld van uw kind verbeteren

Totaal duur het programma 1,5 jaar lang. Het eerste jaar sport de groep kinderen één keer per week op de woensdagmiddag van 17.00-18.00 uur bij de USA in Haaksbergen. Als dit jaar is afgelopen is de bedoeling dat er voor ieder kind een geschikte sport gevonden is. Hierbij krijgt ieder kind de begeleiding die nodig is van de kinderfysiotherapeut en de buurtsportcoach. Verder vinden er in het eerste half jaar ook diverse ouder- en kinderbijeenkomsten plaats over gezonde voeding, gezond beweging, gedragsverandering, nee leren zeggen en het zelfbeeld. De kinderen worden vervolgens nog een half jaar gevolgd door het team van Cool2BFit om te kijken of de leefstijlaanpassingen ook volgehouden worden.

 

Begeleiding

De begeleiding wordt gedaan door een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit Nancy Stokkers (kinderfysiotherapeut), 

Karin Hermelink (psycholoog) en Maaike Aarnink (diëtist en leefstijlcoach). Ook zijn de huisartsen en buurtsportcoaches nauw betrokken bij dit project.

 

Opgeven of meer informatie? 

Voor meer informatie neem gerust contact op met ons (info@maaikeaarnink.nl of 0623197955).

Ook organiseren we op woensdag 19 oktober van 17.00-18.00 een inloopvragenuurtje. In dit uurtje zijn kinderen en ouders/verzorgers welkom voor meer informatie over dit programma en kunnen eventuele vragen gesteld worden.

Opgeven voor dit programma kan via de website van Cool2BFit . Op deze website krijg je ook nog meer informatie over het programma. Ook is het leuk om dit filmpje eens te bekijken: 

Volgende startdatum

De volgende startdatum is woensdag 9 november met als vast sportmoment de woensdag van 17.00-18.00 uur.